maanantai 6. kesäkuuta 2016

6.6.16 Syödään Yhdessä - "Yhdessä syömisen etuja ei hyödynnetä"

Syödään yhdessä -hankkeen esittelytilaisuus oli tänään 6.6.16.

Suomi2017
Syödään yhdessä

Syödään yhdessä on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa, jota on rakentamassa Elo-säätiö. Hankkesta kertoivat mm. Sini Garam - järjestökoordinaattorina ja Seija Kurunmäki - yrityskoordinaattorina.

 ELO
Sini Garam järjestökoordinaattori, Seija Kurunmäki yrityskoordinaattori / ELO

Yhdessä syöminen luo turvaa - Syödään yhdessä! 
Tämä on teemana vuoden 2017 hankkeelle, josta saimme kuulla tänään monipuolisesti. Hanke lupaa hyvin paljon ja se on saanut mukaan runsaslukuisesti suomalaisia yrityksiä. Toivottavasti paljon myös toteutuu!
Antti Maunu
Antti Maunu: Yksilöllisestä ruoasta yhteisölliseen ruokaan
Tilaisuudessa "biletohtori" yhteisöllisyystutkija Antti Maunun mukaan Yhdessä tekeminen on tärkeämpää kuin aiemmin. Maunun mukaan ruokailu oli aikoinaan yhteisöllistä  ja nyt jälleen yhdessä syöminen on tulossa tärkeäksiRuokailu kännykän tai tabletin kanssa on monille arkea, mutta ei kovinkaan monen ihannetila! Liian moni syö yksin.

Näin moni suomalainen ei ole vuoteen tehnyt näin, huh - mitkä prosentit! Syödään Yhdessä tutkimus - Taloustutkimus 2016
Tiesitkö, että puolet suomalaisista ei kyläile, eikä kutsu ystäviä ja sukulaisia kylään kuin jouluna tai juhannuksena. Ja että neljäsosa syö työlounaansa yksin...

Sydään yhdessä -hanke tulee tukemaan yhteisöllisyyttä, suuri lupaus kuulukin näin:
"Yksilöllisestä ruoasta yhteisölliseen ruokaan! "
Syödään Yhdessä -raikas alkukesän menuu
Samalla yritysten ja yhdistyksen on mahdollista parantaa suomalaista ruokakulttuuria. Yhdessä syöminen luo turvaa!Toivottavasti syömme enemmän yhdessä 2017!
Tulossa on runsaasti teemaan liittyviä tapahtumia, eritoten joka kuukauden 6.päivä tapahtuma ja päätapahtumana on 25.-27.8.17 maailman suurimmat kyläjuhlat.

Katso lisää tapahtumista http://www.elo-saatio.fi/syodaan-yhdessa


Mukana teemassa hyvin monet järjestöt: Esimerkiksi "Lasten synttärijuhlat"- teemalla Suomen 4H-liitto, ideana "Lastenjuhlat yhdessä" - ilman ylikalliita budjetteja!
4H-liitto
Marjaana ja Virpi, Suomen 4HEi kommentteja: