Ystävänpäivän Smoothieleivokset 12.2.16
Nämä Smoothieleivokset leipoi MTV Huomenta Suomessa , kuva: Myllyn Paras Oy |
n. 15 kpl melko isoa sydänleivosta (halkaisija n. 8
cm)
1 tl rypsiöljyä
Liivateseos:
6 liivatelehteä
3 rkl vahvaa
marja- tai omenamehua
Smoothie:
2 dl musta-
tai punaherukoita
3 dl mustikoita
tai vadelmia
1 dl omenasosetta
(tai 1 omena)
250 g maitorahkaa
2 dl turkkilaista
jogurttia (vähärasvainen sopii myös)
2-3 rkl hunajaa
½ tl inkivääriä, kardemummaa tai vaniljasokeria
2 kanamunan valkuaista
Päälle:
2 dl marjoja,
joita on smoothiessa, esim. mustikoita, herukoita, vadelmia
mintunlehtiä
Levitä sulanutta
pakastetaikinaa öljyllä voideltujen silikoniannos- tai muffinivuokien pohjalle
noin 1 cm paksuudelta tasaiseksi kerrokseksi (ei ylös reunoille). Paista
200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, varo pohjien liikaa paistamista
uunissa, sillä tällöin ne kuivuvat. Laita leivokset viileään jäähtymään, mikäli
teet täytteen heti.
Aloita samaan
aikaan täytteen valmistelu. Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min.
Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 3 rkl mehua, kuumenna nopeasti
kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna jäähtyä
hetken.
Mittaa
smoothien ainekset sekoituskannuun ja soseuta tasaiseksi tai tee sama sauvasekoittimella
korkeassa kannussa. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä. Kaada smoothien
joukkoon hieman jäähtynyt liivateliemi nauhana samalla sekoittaen koneella nopeasti
kuohkeaksi.
Kaada heti
tämän jälkeen smoothie jäähtyneiden leivospohjien päälle suoraan kannusta niin,
että annosvuoat tulevat ihan täyteen.
Laita annokset hyytymään
viileään, esim. jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Irrota leivokset
varovasti vuoistaan tarjoilulautaselle. Koristele leivokset tuorein marjoin ja
mintunlehdin. Säilytä viileässä.
Vinkki: Jos smoothieta jää yli (muffinivuokien syvyys vaikuttaa, paljonko sitä
kuluu ohjeeseen), voit syödä smoothien sellaisenaan tai antaa hyytyä
jälkiruoaksi pikku kipoissa.
Reseptin teki
MTV Huomenta Suomessa 12.2.2016
Pinkit Mokkapalat täysjyväjauhoihin 10.2.2016
Nämä Pinkit Mokkapalat Täysjyväjauhoihin leipoi MTV Huomenta Suomessa , kuva: Myllyn Paras Oy |
uunipellillinen, noin 24 neliötä
100 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
3 munaa
2 dl fariinisokeria
3 dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja eli Grahamjauhoja
3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vahvaa kahvia
250 g punajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)
100 g voita tai margariinia
3 munaa
2 dl fariinisokeria
3 dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja eli Grahamjauhoja
3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vahvaa kahvia
250 g punajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)
Päälle:
1-2 rkl punajuurimehua
½ dl kuumaa
voi- tai margariinisulaa
n. 4 rkl sitruunanmehua
6-7 dl tomusokeria
Pinnalle:
koristerakeita,
esim. sydämiä
Sulata
tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe,
vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin
kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon myös
jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose. Kaada taikina
reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita kuorrutteen aineet
tasaiseksi, punajuuri ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden
astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa.
Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti
nonparellein tai koristerakein. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm
neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi
välillä kuumassa vedessä. VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.
Reseptin teki
MTV Huomenta Suomessa 10.2.2016
Blini-Boston 8.2.2016
Tämän Blini-Bostonin leipoi MTV Huomenta Suomessa , kuva: Myllyn Paras Oy |
torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24 cm
Taikinajuuri:
2 dl kermaviiliä
25 g ½
pkt hiivaa
1 rkl juoksevaa
hunajaa
Lisäksi taikinaan:
1 dl kiehuvaa
maitoa
50 g kuumaa
voisulaa
2 tl suolaa
Blinitäyte:
1 iso punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
100 g tuorejuustoa
150 g kylmäsavukirjolohifileetä
1 dl tuoretta
tillisilppua
1 tl mustapippuria
rouhittuna
Lisäksi: kirjolohen mätiä, tillisilppua, ranskankerma
Liuota
huoneenlämpöiseen jogurttiin tai viiliin hiiva, jauhot ja hunaja. Anna juuren
käydä yön yli jääkapissa muovilla peitettynä.
Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan kuuma maito ja voisula sekä suola. Lisää taikinaan jauhoja ja vaivaa niin, että saat hyvän hiivataikinan.
Kauli tai
levitä taikina isoksi levyksi n. 50 x 40 cm. Jätä taikinan alle reilusti
jauhoja tai käytä silikonialusta. Silppua ja paista sipuli ja paista se öljyssä
pannulla. Pilko savulohi pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Voitele iso
reiällinen irtopohjakakkuvuoka.
Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Levitä päälle paistettu sipulisilppu, pilkotut kalafileet ja tillisilppu. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Kieritä taikina rullalle kääretortun tapaanLeikkaa rulla terävällä veitsellä 8:ksi palaksi ja asettele palat vieri viereen pystyyn voideltuun torvelliseen kakkuvuokaan.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 min.
Tarjoile blinileipää kirjolohen mädin ja tillisilpun sekä halutessasi ranskankerman kanssa
Reseptin teki
MTV Huomenta Suomessa 8.2.2016
-------------------------
Runebergin kakku |
Runebergin kakku
n. 12 palaa (1 kakku, halkaisija 22-24 cm)
150 g voita (tai margariinia)
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl keksimuruja, mantelirouhetta ja / tai korppujauhoja
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1 tl soodaa
½ tl manteliuutetta (tai 2 rkl mantelilikööriä,
rommia tai punssia)
Kostutus:
n. 2 dl vedellä laimennettua manteliuutetta,
-likööriä, punssia tai rommia
Pinnalle:
n. 2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
sokerivesikuorrutusta
(1 dl tomusokeria + n. 3 tl sitruunamehua)
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Voitele
irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Vatkaa pehmeä
rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita
kermaviiliin tai jogurttiin sooda ja manteliuute ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon
sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Laita lusikalla vadelmamarmeladia nokareina (n. 12 kpl) taikinan pinnalle ympyräksi 2-3 cm:n päähän vuoan reunasta. Paista kakkua 30-40 min (vuoan halkaisijasta riippuen) uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Kostuta kakku.
Jos hillo on pulahtanut lähes kokonaan taikinan sisään, lisää jokaisen päälle vähän uutta hilloa. Sekoita 1 dl tomusokeria ja tilkka sitruunamehua (tai vettä) tasaiseksi vähän valuvaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutusta pikkulusikalla vadelmahillonokareiden ympärille.
Anna kakun mehevöityä kylmässä muutama tunti.
Reseptin suunnitteli ja teki Arja Elina Laine
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti