sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

12.-13.3. Keväinen Ruokakuvauskurssi

Aurinkoinen keväinen viikonloppu on vierähtänyt ihanasti mm. ruoan kuvaamisen taikoja ihmetelleen. Vaikka olenkin ollut mukana ruokakuvien tekemisessä vuosia, aina oppii uutta. 



kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Ruokakuvauskurssin raaka-ainekuvausta



kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Ruokakuvauskurssin raaka-ainekuvausta




kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Ruokakuvauskurssin raaka-ainekuvausta
Kurssin valokuvauksen opettajana toimi ammattivalokuvaaja Timo Ripatti. Olen aiemminkin ollut hänen kurssillaan ja tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä. Kivoja kikkoja jälleen kerran, varmasti osa niistä jää käyttööni. Hyvä myös kerrata aina välillä kameran tarkennuksia ja valon kanssa "leikkimistä".




Ruokakuvauskurssin kuvausta
Pestosta kaunista kuvaa

Kevät tulee brunssille



Leivonnassani juuritaikinaleipää



kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Ja tällaisen leivän leivoin
 

kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Jälkiruoan hehkua







kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Brunssi kasaantuu, toki Amerikan pannarit kuuluvat tähän




kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Ruokakuvauskurssilla, tärkeä valaistus!





kuva Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Tekemäni ja kuvaamani Mimosa

Tässä vielä helppo resepti Mimosalle. Drinkki on keksitty 1925 Ritz-hotellissa Ranskassa. Sopii hyvin brunssille ja keväisiin juhliin. Tämä oli ruokakuvauskurssin kotitalousopettaja Anne Ponkkosen keräämän menuun ihana aloitus.

yksi lasillinen:
4 cl apppelsiinimehua
8 cl kuohuviiniä

Kaada kuohuviinilasiin ensin appelsiinimehua ja täytä lasi kuohuviinillä. Jos kuvaat annoksen, tee se välittömästi, jotta väri on vielä raikas ja hiilihapot mukana.


Ei kommentteja: