tiistai 22. maaliskuuta 2016

22.3. Passion raikastaa Pashan -blogijutun tekeminen, Hyvää Pääsiäistä!

 


Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogi, Myllyn Paras
Passion-pashaleivokset
Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogi, Myllyn Paras
Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogin pitämisen aloitin Myllyn Paras nettisivuilla tänä vuonna. Sen sisältöä teen tällä hetkellä kuukausittain ja kehittelen sinne uusia ihania herkkuja, mitä voikaan tehdä Myllyn Paras -tuotteista. Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogin sisältö on eri kuin täällä Makujen Päiväkirjassa, joten käy tutustumassa siihen.

”Käy katsomassa tämän jutun Pasha-passionleivosten resepti linkki Myllyn Paras blogistani: Pasha-Passionleivokset
 Passion-raikastaa-pashan-leivo-makoisia-pasha-passionleivoksia”


Tällä kertaa vuorossa oli suunnitella ja tehdä juttu pääsiäiseksi Myllyn Paras -uutuustuotteelle Pyöreälle Kauramurotaikinalle. Kun lähden ideoimaan uutta reseptiä, pyrin siihen, että samaa reseptiä ei ole tehty minnekään aiemmin. Google on tässä hyvänä apuna. Kotitalousopettajan koulutuksella ja ammattiylpeydellä halua luoda uutta. Useimmiten pyrin välttämään turhia epäterveellisyyksiä, makunautintoa ja ruoan ulkonäköä unohtamatta.


Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogiin
Passion-pashaleivospohjat ja raaka-aineita, Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogiin

Välillä törmään siihen, että joku on ykskaks muotia, kuten nyt tämän pääsiäisen alla olen huomannut;  muutkin ovat löytäneet passionin! Itse löysin sen joulun Vietnamin matkalla. Passion kun oli ihanan raikasta tuoreena aamupalalla, jälkiruokana ja mehuissa. Passion on sikäli mainio hedelmä, että se todellakin raikastaa pashan. Niinpä sitruunaa tai kuivattuja hedelmäpaloja ei tarvita. Vanilja riittää tässä mainiosti mausteeksi.

Arja Elina Leipoo & Kokkaa -blogi
 herkulliset Passionit

Ennen kuin teen uuden reseptin, suunnittelun jälkeen testaan sitä kertaalleen, miten syntyisi paras mahdollinen tulos. Vasta toisella kertaa toteutan reseptin niin, että se kuvataan.

tekovaiheen kuvausta
Tekovaiheiden kuvausta: pashan raaka-aineita

Blogia tehtäessä homma on erilaista kuin on ollut esim. Myllyn Paras -reseptejä tehdessäni, sillä blogiin myös työvaiheet kuvataan.  Tärkeää on osaamiseni kirjoittaa työvaiheet tarkasti ja oikeassa järjestyksessä niin, että lukija osaa tehdä itse saman - taustalla yli 1000 reseptin kokemukseni.


pieni suklaamuna kätkeytyy pashan alle
Pashaleivoksiin pieni suklaamuna kätkeytyy kohta pashan alle!
Tällä hetkellä olen kovasti kiinnostunut ruokakuvaamisesta. Kuvien asetteluja ja stailauksia olen tehnyt vuosia. Paljon on tullut tietoa tyylikkäiden ruokakuvien salaisuuksista, sillä olen saanut työskennellä taitavien ammattikuvaajien kanssa.

Pasha-leivosten koristeet
Hurmaavat pienet pääsiäismuna-koristeet

Blogityyppinen työskentely perustuu kuitenkin yleensä itse otettuihin mielenkiintoisiin ja ennen kaikkea herkullisiin juuri hetkessä otettuihin kuviin. Mikä sen hienompaa kuin tallentaa ihania raaka-aineita tai kauniita työvälineitä ja tekemisen tunnelmia kuviin. Visuaalisuus on ollut aina tärkeää, mutta nyt blogatessani se pääsee esille paremmin. Kunhan blogipohjat vielä toimisivat niin, että kuvat asettuvat, kuten silmä näkee kauniina. Siihen ihan en ole vielä päässyt...


pääsiäiskukat
Hyvää Pääsiäistä!
 

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Ihan totta, kuvat työvaiheista on havainnollistavia ja luo selkeämmän kuvan reseptiikasta! Toisaalta mun mielestä näyttävät kuvat (värit, valo, asettelu, yksityiskohdat..) jää mieleen ja sellaiseen blogiin palaa mielellään, ja ehkä herkemminkin, uudelleen. Itselle tekstien kirjoittaminen on ehkä haastavinta, onneksi se ei taida olla ruokablogeissa (toki reseptiikkaa lukuunottamatta) se kaikista tärkein :D Mielenkiintoisia pointteja otit kyllä esille! :)

Ihanaa kevään jatkoa!