perjantai 22. huhtikuuta 2016

22.4. Maistuvat muistelut, 2016 Levin Pihvipirtti

Kuluvana kevättalvena olen osunut 2 kertaa Levin Pihvipirttiin
Haluan kertoa paikasta täällä blogissa, koska paikkaa ja maistuvaa ruokaa ei voi olla ihastelematta. Toki menu tuntui pysyvän melko samanlaisena koko kauden, maistuva kalapöytä alkuun ja mehukas pihvi päälle, täyteläistä jälkiruokaa unohtamatta. Toisaalta sama ruokalista helmi- ja huhtikuussa ei haitannut, koska tämän useammin en sentään ole paikassa ruokaillut.


Pihvipirtti, Levi


Pivhvipirtin kalapöytä
Maistuva kalapöytä

Legendaarinen Pihvipirtin Lapin kalapöytä jaksoi ihastuttaa monipuolisella annillaan, mätiherkuista simpukoihin ja nieriä- & lohiherkkuihin eri muodoissaan. Oikeastaan vatsansa olisi saanut hyvinkin kylläiseksi pelkällä kalapöydällä. Varsinkin, jos olisi täydentänyt kalalautasta maistuvilla Lapin puikulaperunoilla.


Pihvipirtin Lapin kalapöytä, mätejä ja pikkukaloja 

 

Lapin kalapöydän pallasta ja nieriää
Lapin kalapöydän pallasta, savulohta ja graavia nieriää

.

Pihvipirtin kalapöydän simpukoita ja rapuja
Lapin vierailijana mieluusti valitsin poron sisäfileen kahteenkin kertaan. Tarjolla olisi ollut myös härkää (?) ja lammasta. Kovin usein en lihaisia pihvejä syö, joten taitaa olla suurimmat tämän vuoden liha-annokseni olleet nyt poroa :) Ihanat kastikkeet: Kantarellikastike, Kuusenkerkkä-riistakastike ja Pippurikastike kruunasivat niin pihvin kuin uuniperunan. Niitä toki maisteltiin porukalla niin, että jokainen sai maistella jokaista kastiketta. Ennakkosuosikit hieman muuttuivat maisteltaessa. Kuusenkerkkäkastike oli suosikkini.
Poropihvi ja uuniperuna


Pihvipirtin kastikkeita
Kantarellikastiketta, Kuusenkerkkä-riistakastiketta ja Pippurikastiketta

Punaviini ja VIVINO -viinisovellus tulivat tutuksi, uusi appsi löysi puhelimeeni! Nyt voin tallentaa maistellut viinit  ja etsiä muiden arviot viineistä.

Montecillo Gran Reserva Rioja-punaviini
oli mainio poronsisäfileen kanssa.
 
Pihvipirtin keittiönäkymiä

Jälkiruokana karpalot ja valkosuklaata ja vatsa on ihmeissään! Ja minä olin ihmeissäni ananaskirsikasta, mitä se teki Lapissa...olisin itse stailannut annoksen päälle päälle pari kolme karpaloa!

Karpalot ja valkosuklaa..., vatsa täyttyy!Kiitos Lappi, Levi ja Pihvipirtti!

Ei kommentteja: