Vappu Spesiaali, HuSu 2016
Suolaiset Tippaleivät valmiita, Arja Elina Laine ja Jesse Kamras |
Tehtävän anto oli kuitenkin selkeä, reseptin raaka-aineiden tulee sisältää toimeksiantajan Myllyn Parhaan tuotteita. Jossain kohtaa sitten keksin, olisiko ollut jälleen aamuyön tunteina...
Miksi tippaleipien pitäisi muka olla aina tomusokerisia?
Siman kanssa jotain suolaista olisi kiva!
Makeita ovat tippaleivät minullakin ennen olleet, mutta eipä se tarkoita sitä, ettei muutakin voisi kokeilla.
Itse tehty Sima, helppoa ja huokeaa tehdä |
Wikipedian mukaan: "Tippaleipä on Vapun ruokaperinteisiin kuuluva makea leivonnainen. Tippaleipä on syntynyt suomalaisissa säätyläiskodeissa vappujuhlissa tarjotuksi herkuksi jo 1700 -luvulla.
Tippaleipää vastaava leivonnainen tunnetaan Itävallassa ja Etelä-Saksassa nimellä Strauben sekä USA:ssa nimellä funnel cake."
Suolaiset Tippaleivät |
Lisäksi wikissä kerrotaan, että Tippaleivän pintaan tulee sihdata tomusokeripinta
-> taisin hieman rikkoa sääntöjä, kun jätin tomusokerit pois ja laitoin tilalle suolaa ja chiliä :)
Chiliä ja suolaa sihdattu suolaisten Tippaleipien pintaan! |
Tippaleipien pursottamiseen ja rasvassa paistamiseen
vaaditaan varovaisuutta. Mieti etukäteen minkä kokoisia tippaleipiä teet ja mihin
muottiin pursotat taikinan: iso teräskauha on hyvä tai pohjasta avattu
säilyketölkki. Jos
käytät säilyketölkkejä, esim. ananastölkki on hyvä, niin käytä vain
sellaisia tölkkejä, joita ei ole pinnoitettu muovilla!
OLE TARKKANA, KUN PAISTAT KUUMASSA RASVASSA!
HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti