perjantai 29. huhtikuuta 2016

29.4. Vappu Chiliset Tippaleivät

Vapun kunniaksi leivoimme tänä perjantaiaamuna Jesse Kamraksen kanssa Huomenta Suomen aamutv:ssä suolaisia Tippaleipiä. Jos ohjelma meni ohi, katso se tästä:
Vappu Spesiaali, HuSu 2016 Suolaiset Tippaleivät valmiita, Arja Elina Laine ja Jesse Kamras
Tehtäväni oli keksiä vappuun 2016 sopiva resepti. Reseptien kehittely ei aina ole niin helppoa, jos haluaa olla kunnianhimoinen ja keksiä jotain uutta. 

Tehtävän anto oli kuitenkin selkeä, reseptin raaka-aineiden tulee sisältää toimeksiantajan Myllyn Parhaan tuotteita. Jossain kohtaa sitten keksin, olisiko ollut jälleen aamuyön tunteina...
Miksi tippaleipien pitäisi muka olla aina tomusokerisia? 
Siman kanssa jotain suolaista olisi kiva!
Makeita ovat tippaleivät minullakin ennen olleet, mutta eipä se tarkoita sitä, ettei muutakin voisi kokeilla.


Itse tehty Sima, helppoa ja huokeaa tehdä
Wikipedian mukaan: "Tippaleipä on Vapun ruokaperinteisiin kuuluva makea leivonnainen. Tippaleipä on syntynyt suomalaisissa säätyläiskodeissa vappujuhlissa tarjotuksi herkuksi jo 1700 -luvulla.


Tippaleipää vastaava leivonnainen tunnetaan Itävallassa ja Etelä-Saksassa nimellä Strauben sekä USA:ssa nimellä funnel cake."


Suolaiset Tippaleivät

Lisäksi wikissä kerrotaan, että Tippaleivän pintaan tulee sihdata tomusokeripinta 
-> taisin hieman rikkoa sääntöjä, kun jätin tomusokerit pois ja laitoin tilalle suolaa ja chiliä :)


Chiliä ja suolaa sihdattu suolaisten Tippaleipien pintaan!


     Tippaleipien pursottamiseen ja rasvassa paistamiseen vaaditaan varovaisuutta. Mieti etukäteen minkä kokoisia tippaleipiä teet ja mihin muottiin pursotat taikinan: iso teräskauha on hyvä tai pohjasta avattu säilyketölkki. Jos käytät säilyketölkkejä, esim. ananastölkki on hyvä, niin käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole pinnoitettu muovilla! 
OLE TARKKANA, KUN PAISTAT KUUMASSA RASVASSA!

Katso tarkemmat ohjeet ja suunnitelemieni suolaisten Tippaleipien resepti täältä Myllyn Paras -sivuilta: Suolaiset Tippaleivät

HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA!

Ei kommentteja: