keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

2.4. Karjalaiset piirakat, joista Lanttusupikkaat mun leipomuksista nyt esittelyssä

Karjalaisen Nuorisoliiton mukana pääsin leipomaan huhtikuun ekana viikonloppuna erilaisia karjalaisia piirakoita toimiessani "Myllyn Paras Makukellarin emäntänä".

Tässä esittelen nyt yhden leipomuksista: LANTTUSUPIKKAAT
Kuvakavalkadista näet, miten "helpolla" syntyvätkään nämä perinteiset supikkaat. 
Kiitos taitava opettaja Hilkka Huttunen :)
Suosittelen näitä kursseja, jos karjalaisia sukujuuria ei ole, kuten itseltäni niitä ei löydy.
Lisätietoja löydät täältä:Karjalainen Nuorisoliitto ja #TuunaaMunPerinneruoka eri SoMe-kanavat



Lanttusupikastaikina on hyvin samanlainen kuin karjalanpiirakkataikina.
Lanttusupikastaikina paloiksi


Lanttusupikastaikina paloiksi 2, palat saavat olla isompia kuin karjanpiirakoita tehtäessä.

taikinakuori ohueksi isoksi pyöryläksi pulikalla


taikinakuoret ohueksi pulikalla porukalla


Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa


Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa puolikkaalle kuorta


Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa 2


Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa 3.


teevadilla pyöräytys, supikas sulkeutuu


Itse leivotut supikkaat



Kypsät Lanttusupikkaat
Kypsät juuri kuumasta uunista tulleet puoli tuntia paistuneet  Lanttusupikkaat. Kylläpä vesi herahti kielelle kun supikkaat voideltiin vielä lopuksi voisulalla!




Ei kommentteja: