Tässä esittelen nyt yhden leipomuksista: LANTTUSUPIKKAAT
Kuvakavalkadista näet, miten "helpolla" syntyvätkään nämä perinteiset supikkaat.
Kiitos taitava opettaja Hilkka Huttunen :)
Suosittelen näitä kursseja, jos karjalaisia sukujuuria ei ole, kuten itseltäni niitä ei löydy.
Lisätietoja löydät täältä:Karjalainen Nuorisoliitto ja #TuunaaMunPerinneruoka eri SoMe-kanavat
Lanttusupikastaikina on hyvin samanlainen kuin karjalanpiirakkataikina. |
Lanttusupikastaikina paloiksi |
Lanttusupikastaikina paloiksi 2, palat saavat olla isompia kuin karjanpiirakoita tehtäessä. |
taikinakuori ohueksi isoksi pyöryläksi pulikalla |
taikinakuoret ohueksi pulikalla porukalla |
Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa |
Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa puolikkaalle kuorta |
Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa 2 |
Täytteeksi raaka lanttua raasteena ja sianlihaa 3. |
teevadilla pyöräytys, supikas sulkeutuu |
Itse leivotut supikkaat |
Kypsät juuri kuumasta uunista tulleet puoli tuntia paistuneet Lanttusupikkaat. Kylläpä vesi herahti kielelle kun supikkaat voideltiin vielä lopuksi voisulalla! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti