Pinkit Mokkapalat täysjyväjauhoihin
Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja. Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo vahva kahvi taikinassa.
Pinkkikuorrutus pinnalle syntyy luonnollisesti punajuurimehun avulla. Ole varovainen mehun annostelun kanssa, ettei leivoksista tule liian voimakkaan värisiä. Mikäli mehua ei ole, voit värjätä kuorrutetta myös 1-2 rkl:lla punajuurisosetta, jota käytit taikinaan tai raastaa punajuurta ja keittää raastetta tilkassa vettä, jolloin saat siivilöityä 2 rkl punaista mehua.
Katso Myllyn Parhaalle ja Huomenta Suomen Makuja -osuuteen tekemäni resepti Makujen päiväkirjan "Reseptit" -sivulta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti