perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin kakun kera herkullista Runebergin päivää


    Aurinkoinen Runebergin päivä odottaa leipojaa hiihtolenkille, tänään olisi varmasti hyvä korkata talven hiihtokausi.
    Sen jälkeen voi hyvällä omatunnolla nauttia herkuista!


    
    Runebergin kakku
     
Runebergin torttu oli alkuaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Nimi tulee tietysti Runebergistä - hän söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Vaikka Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea ja kapea leivonnainen, niin helpointa on tehdä isompi Runebergin kakku, josta jokainen saa herkullisen hillosilmäisen palan.

Torttukakulle makua tuo runsas kostutus: laimenna manteliuutetta, -likööriä tai punssia tai rommia vedellä ja kostuta kakku sillä meheväksi. Katso resepti reseptit sivuiltani. http://makujenpaivakirja.blogspot.fi/p/reseptit.html

Ei kommentteja: