-
Aurinkoinen Runebergin päivä odottaa leipojaa hiihtolenkille, tänään olisi varmasti hyvä korkata talven hiihtokausi.
Runebergin torttu oli alkuaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Nimi tulee tietysti Runebergistä - hän söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.
Vaikka Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea ja kapea leivonnainen, niin helpointa on tehdä isompi Runebergin kakku, josta jokainen saa herkullisen hillosilmäisen palan.
Torttukakulle makua tuo runsas kostutus: laimenna manteliuutetta, -likööriä tai punssia tai rommia vedellä ja kostuta kakku sillä meheväksi. Katso resepti reseptit sivuiltani. http://makujenpaivakirja.blogspot.fi/p/reseptit.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti