tiistai 19. tammikuuta 2016

14.1. Ruokakuvien tekoa - lettuja, pannareita, puuroja ja suurimoruokia

Pe 14.1. kuvasimme lettuja, pannareita, puuroja ja suurimoruokia Teppo Johanssonin (ateljeeunlimited.com) kanssa. Normaali kuvauspäivä kuvaajan kanssa sisältää paljon mietintää siitä, miten jostakin mahdollisimman huolellisesti tehdystä ruoasta tai leivonnaisesta saataisiin vieläkin herkullisempi kuvassa, ja miten kuva silti olisi realistinen.

Kaikki ruoat kun eivät luontaisesti välttämättä näytä itsessään niin herkuilta... vaikkapa perus puurot huokoiseen paperipussiin painettuna. Niinpä fiilailuja tarvitaan, joka sinänsä hienoa, kun usein sitten huomataan, että saadaan jopa hienompi kuva kuin osattiin odottaa.
Kuvaussuunnttileua
Kuvaussuunnittelua

Mikä olisi paras puurokuva?Lähes joka kuvauspäivä tulee esille joku probleemakin. Tällä kertaa oli taas pakko uskoa, että induktiolieteni ei toimi valurautaisen lettupannun kanssa. Induktio on mielestään niin "fiksu" että se heittää kuumennuslämmön pois, kun valurautapannu kuumenee kunnolla - no sillionhan vasta normaali lettujenpaisto alkaisi sujua. No näin ei siis käy induktiolla!


Niinpä kaivoin taas esille tosi vanhan opiskelukämppäni irtolieden ... ja kyllä pelitti -saimme tasaisia pikkulettuja, ja myös sydänletut paistuivat tasaisesti! "Vanhassa vara parempi" -sanonta toimi tällä kertaa :)


Vanha liesi oli otettava valurautapannun kaveriksi


ruokakuvausta
Herkkulettuja

Lettukuva asemointia
Ja vaikka moni ajattelisi, että nopsasti tekee kymmenkunta ruokaa ja kuvaa, niin eihän se kyllä niin mene. Perjantai iltana kuvauspäivän lopussa kello oli 18, kun kamerat, valot ja systeemit purettu. Tiskit toki vielä edessä ja keittiön takaisin järkkäily normitilaan edessä! Ei tarvinnut miettiä mitä muuta tekisi, Liikuntakeskus Willan iltajumpat jäivät toiseen kertaan.

lettuja ja pannareita
jumppaakin tarvittaisiin, mutta keittiö siivottava

Ei kommentteja: