perjantai 29. tammikuuta 2016

26.1. Tunnetko Nigirin, Tamagon, Magin, entä uuden Benella-kirjolohen?


Täällä tammikuun viimeisellä viikolla me Metropolianin maa-ja kotitalousnaiset pääsimme vierailemaan Kalatukku E.Eriksson OY:lle.
Kiitos Myyntipäällikkö Matti Karvosen, vierailu oli oikein perusteellinen ja tietoa tuli aimo annos lisää - hyvinkin vanha suomalainen  elintarvikealan yritys onkin kyseessä, juuret jo v.1880!

Kotimaista kalaa käytetään niin paljon kuin saadaan, mutta ei vaikuta helpolta, suomalaisten kalastajien keski-ikä on kuulemma 63 v. huh!

Kuhaa Suomesta

Mielenkiintoista oli myös kuulla, mikä onkaan luomu kala, se ei tosiaankaan ole äkkiseltään se mitä ajattelisi, siis kotijärvessä vapaan uiskenteleva kala. Vaan esimerkiksi LUOMU LOHI  onkin kasvatettua kalaa eli ei voi olla "villikalaa", jotta asiaa voidaan valvoa - kalalla tulee olla tietty luomuruokavalio, siis luomurehua, ei antibiootteja , vähän enempi tilaa uida. Luomukaloilla on kokovaihtelua enempi ja kaloissa on vähän vähempi rasvaa...rasvaa jää vähempi luomukalaan, kun liikkuvat enempi :))

Kirjolohta
Kuulimme myös uusimmasta kehityksestä eli kirjolohi-uutuudesta Benella Kirjolohesta, jossa omegat kohdallaan, sillä kirjolohelle syötetään terveellistä kalanrehua.
No mulla kyllä mielikuva, että kunhan muistaisi syödä mahdollisimman usein lohta tai kirjolohta, niin terveellistä rasvaa tulee mukavasti aina!

Ja jotta ei jäisi pelkkään faktaan, niin toki nämä E.Erikssonin laadukas käsintehty sushi-iloittelu kruunasi illan :)

E.Erikssonin laadukkaat Sushit

Sushit
Ja nämä kaikki mä söin... NAM!


Kuvassa:
  • Nigiri eli se on tuo pitkän mallinen
  • Jättikatkaravun pyrstö Nigiri
  • Kasvisnigiri, jonka päällä tofua (ruskea)
  • Vaalea Nigiri, päällä on kotimaista kuhaa
  • Keltainen vasen reuna, päällä on munaa eli nimi on silloin Tamago
  • Maki on pyöreä sushi, niitä oikealla, mm. retikalla se jossa keltainen keskellä, tai kirjolohen mädillä, tai paprika-purjolla.

Ei kommentteja: