maanantai 4. tammikuuta 2016

27.12. HOT POT Vietnamissa, Nha Trang

HOT POTTIA söimme vietnamilaistarjoiljan opastuksella Nha Trangissa, rantakadun KHO Eat&Drink -ravintolassa. Hot Pot on aasialaistyyppinen "fondue", mutta paljon terveellisempi. Pöydällä kiehuvassa kattilassa kuumaan liemeen dippaillaan tai oikeastaan laitetaan hetkeksi - n. 10 minuutiksi kypsymään ruoka-aineksia. Kuten kuvista näkyy, meren äärellä paljon kalaa ja äyriäisiä, simpukkaa, rapuja, mustekalaa sekä Vietnamin ruokavalioon tyypillisiä kasviksia, porkkanaa, salaattia, lootuksenvarsia, makeaa pientä kesäsipulia, makeaa chiliä, mietoa minttua. Toki Hot Pot voi olla tehty käyttäen kanaa, possua, nautaa jne. suikaleina.

Hot Pot Äyriäisillä ja kasviksilla VietnamissaHot Potin äyriäisiä
Hot Potin kasviksia
Nha Trang
Nha Trang Hot Pot ainekset kypsymään vain hetkeksi
Hot Pot liemiPaikalliset laittavat keittoonsa siis kaikki ainekset, mihin kunakin päivänä on varaa ja mitä on saatavilla kylän marketista tai omasta pihasta. Siis todellista lähiruokaa! Samassa keitossa voi hyvinkin olla aika oudolta tuntuvia makuyhdistelmiä, ja niitä välillä kyllä rajataankin kattilassa olevalla "rajaimilla". Liemenä meidän syömässä Hot Potissa oli veden lisäksi ainakin tomaattia, kala- ja osterikastiketta. Liemi on melko mieto, eikä yhtään suolainen, mutta kasvikset, kalat ja äyriäiset toki lisäävät liemen loppupelissä hyvinkin maukkaaksi.


Riisinuudelia Hot Potin kanssa
HotPotin kanssa tarjoiltiin meille riisinuudelia, tyypillisintä lisuketta Vietnamissa. Ja syöminen tapahtuu sitä mukaa kun ainekset kysyvät, siis ensin äyriäiset ja salaatit.

Mielestäni hyvä ja terveellinen ruoka, jota on vaikea syödä niin, että lihoisi. Vietnamilainen opas kauhistelikin meille italialaisia, jota syövät tuhtia pastaa ja vielä tuhdilla kastikkeella ;)
Vietnamilaiset ovat tosiaankin pieniä ja hoikkia, oli ikä mikä tahansa!Ei kommentteja: