maanantai 25. tammikuuta 2016

Karjalanpiirakakan rypytysvideo

Karjalanpiirakan rypytyksen ABC – katso selkeät ohjeet!

Niin se maailma koulii länsi-suomalaistakin, karjalanpiirakoiden rypytys kuului aikoinaan kotitalousopettajan opintoihin, sen jälkeenkin on toki joitain kertoja noita taitoja tarvittu, kunnes taas viime viikolla kertailin tätä taitoa Karjaisen Nuorisoliiton kurssilla.

Tämä jalo taito taitaa osalla itä-suomalaisia taitaa kuulua lähes geeneihin,  mulla siis ei tämä homma ole mitenkään nopeaa. Toki tulos on herkullinen, kun oikein kuumasta uunista saa itseleivotun karjalanpiirakan, jonka voisulalla voitelee!

Voi olla itse hyödynnän jatkossa kotitalousopettajan oppejani ja ammatillista osaamistani moneen muuhun herkulliseen leivonta- ja ruokareseptien kehittelyyn ja testaukseen kuin näiden piirakoiden leivontaan, sillä ei tuo pulikan pyöritys ohuen ohuella ruiskakkaralla nopeudu, jos ei näitä leivo useammin - sanonta,: tarvitaan 1000 toistoa, jotta uusi asia menee kroppaan pätee tässä!


Tässäpä linkki rypytysvideoni, joka löytyy Maikkarin Makuja-sivuston Arjan Leivontanurkka -saitilta  Karjalanpiirakan leivonta

Karjalanpiirakan rypytys
Karjalanpiirakka ruiskuoreen

Toki, jos toiveita löytyy, niin karjalanpiirakoiden leivonnasta mieluusti tulen kurssia tulen järjestämään yhdessä Karjalaisen Nuorisoliiton kanssa.

Ei kommentteja: