sunnuntai 20. joulukuuta 2015

19.12. Joulukakku -Hyvää Joulua kaikille!

Tämän maistuvan ja jouluisen valkosuklaa-rahka-puolukkakakun myötä haluan toivottaa herkullista joulua kaikille, jotka ovat nämä sivut löytäneet.



Valkosuklaarahka-puolukkakakku
Joulukakku
Joulukakku

noin 10:lle, halkaisija n. 22 cm

Kakkupohja:
200
g
pipareita
125
g
kookosöljyä (tai voita)
1
tl
jauhettua inkivääriä
Täyte:
4
liivatelehteä
1
rkl
vettä
100
g
valkosuklaata
2-2½
dl
vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
200
g
valkosuklaarahkaa (1 tlk)
Päälle:
1+1
dl
puolukka- tai muuta punaista vahvaa mehua
3
liivatelehteä
5
dl
puolukoita tai karpaloita

Murskaa piparit monitoimikoneella tai voit murskata piparit myös muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva mikroaaltouunissa tai kattilassa ja lisää piparimurska siihen. Vuoraa irtoreunaisen torttuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele pipariseos tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi pohjalle.

Pehmennä liivatteita liottamalla kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista pois liotusvesi ja lisää 1 rkl vettä, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikrouunissa lasissa ja ti liedellä kattilassa, älä keitä. Anna hieman jäähtyä.

Sulata valkosuklaa paloina vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa 30 s kerrallaan välillä sekoittaen. Jos suklaa meinaa kokkaroitua, lisää 1-2 tl (kookos)öljyä. Anna hieman jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen. Lisää vaahtoon vatkaten rahka. Yhdistä liivateseos ja sula suklaa lämpiminä. Kaada seos nauhana samalla sekoittaen varovasti vaahtoon. Seos saa siis olla mahdollisimman jäähtynyttä, mutta ei hyytynyttä. Kaada täyte heti piparipohjalle. Hyydytä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

Liota marjahyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne 1 dl:n vahvan puolukka- tai marjamehun kanssa kiehuvaksi mikrossa lasissa tai kattilassa, älä keitä. Lisää joukkoon 1 dl kylmää mehua tai vettä, anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöön.

Levitä marjat juustotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Valele liivatehyytelö päälle niin, että marjat peittyvät. Anna kakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Kun irrota kakkua vuoasta, valele reunoja varovasti kuumalla vedellä hetki, jotta kakku irtoaa vuosta kauniisti.

Resepti: Arja Elina Laine

Ei kommentteja: