Tämän Suolaisen Tarte Tatinin leivoin muiden ruokaisien piirakoiden muassa eiliseen Republic Showroomin kutsuvierastilaisuuteen Helsinkiin. Tein Tarte Tatinin täytteen kätevästi näin joulun aikaan valmiista rosollista ja vuohenjuustosta. Eli jospa sinulle jää joulusta rosollia, niin tämä on yksi oiva tapa uusiokäyttää uutena vuotena.
Rebulic Showroom, Uuden vuoden etkot |
Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin |
Punajuuri-vuohenjuusto Tarte
Tatin
1 piiras,
halkaisija 24-26 cm
Taikinakerros
| ||
1
|
pkt
|
|
Täyte:
| ||
50
|
g
|
voita
|
1-2
|
oksaa
|
rosmariinia
|
2
|
punasipulia
| |
n. 500
|
g
|
kypsiä punajuurikuutioita tai
rosollia
|
2-3
|
rkl
|
hunajaa
|
1
|
tl
|
mustapippuria
|
150
|
g
|
vuohenjuustoa
|
Lisäksi:
| ||
2
|
dl
|
ranskankerman kanssa
|
rosmariinia, tuoretta tai kuvattua
|
Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan.
Paista isolla
uunikestävällä pannulla silputtu punasipuli voissa ja hienonnetussa
rosmariinissa. Lisää joukkoon kypsät punajuurikuutiot, juureskuutiot ja
rosollia, jatka paistamista 5- 10 minuuttia, mausta seos mustapippurilla ja
hunajalla. Ota pois liedeltä. Lisää vuohenjuustoa lohkoina tai kuutioina.
Kauli taikina ohuemmaksi
piirakkavuoan kokoon silikonialustalla tai leivinpaperin päällä. Kumoa se
kanneksi pannun päälle, pistele pinta haarukalla ja laita piiras
paistinpannussa uuniin keskitasolle n. 20 minuutiksi.
Mikäli sinulla
ei ole isoa paistinpannua, jonka voi pannunvarsineen laittaa uuniin, voit hyvin
paistaa seoksen millä vaan paistinpannulla ja siirtää paistetun ja maustetun
punajuuriseoksen seoksen piirakkavuoan pohjalle ja levittää taikinan siihen
päälle.
Anna Tarte
Tatin -ylösalaisintortun jäähtyä 10 min ja kumoa se vielä lämpimänä
tarjoiluvadille.
Tarjoile rosmariinilla
maustetun ranskankerman kera.
VINKKI: Voit korvata vuohenjuuston sinihomejuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti