lauantai 19. joulukuuta 2015

19.12. Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin


Tämän Suolaisen Tarte Tatinin leivoin muiden ruokaisien piirakoiden muassa eiliseen Republic Showroomin kutsuvierastilaisuuteen Helsinkiin. Tein Tarte Tatinin täytteen kätevästi näin joulun aikaan valmiista rosollista ja vuohenjuustosta. Eli jospa sinulle jää joulusta rosollia, niin tämä on yksi oiva tapa uusiokäyttää uutena vuotena. 
Republic Showroom Helsinki
Rebulic Showroom, Uuden vuoden etkot


Suolainen Tarte Tatin
Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin
Punajuuri-vuohenjuusto Tarte Tatin

1 piiras, halkaisija 24-26 cm



Taikinakerros

1

pkt

Pyöreä Piirakkataikina tai Voitaikinaa (380-400 g)

Täyte:

50

g

voita

1-2

oksaa

rosmariinia

2

punasipulia

n. 500

g

kypsiä punajuurikuutioita tai rosollia

2-3

rkl

hunajaa

1

tl

mustapippuria

150

g

vuohenjuustoa

Lisäksi:

2

dl

ranskankerman kanssa

rosmariinia, tuoretta tai kuvattua

 

Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan.

Paista isolla uunikestävällä pannulla silputtu punasipuli voissa ja hienonnetussa rosmariinissa. Lisää joukkoon kypsät punajuurikuutiot, juureskuutiot ja rosollia, jatka paistamista 5- 10 minuuttia, mausta seos mustapippurilla ja hunajalla. Ota pois liedeltä. Lisää vuohenjuustoa lohkoina tai kuutioina.

Kauli taikina ohuemmaksi piirakkavuoan kokoon silikonialustalla tai leivinpaperin päällä. Kumoa se kanneksi pannun päälle, pistele pinta haarukalla ja laita piiras paistinpannussa uuniin keskitasolle n. 20 minuutiksi. 

Mikäli sinulla ei ole isoa paistinpannua, jonka voi pannunvarsineen laittaa uuniin, voit hyvin paistaa seoksen millä vaan paistinpannulla ja siirtää paistetun ja maustetun punajuuriseoksen seoksen piirakkavuoan pohjalle ja levittää taikinan siihen päälle.

Anna Tarte Tatin -ylösalaisintortun jäähtyä 10 min ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoiluvadille.

Tarjoile rosmariinilla maustetun ranskankerman kera.

VINKKI: Voit korvata vuohenjuuston sinihomejuustolla.

 

Ei kommentteja: