3.12 torstaina oli vuorossa Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla.
Katso tästä video katsomoon
näin teet Suolaisia Voitaikinaruusuja
Hehkeät Voitaikinaruusut Salamilla ja Luumulla |
Juuri uunista tulleet herkulliset suolapalat |
Huomenta Suomeen leivotaan voitaikinaruusuja; Arja Elina Laine ja Jesse Kamras |
Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja eli monenlaista suolaista naposteltavaa. Voitaikinaruusut ovat muodostuneet hitiksi valmistaa ruusuleivonnaisia maailmalla ja sitä kautta levinneet jo Suomeenkin.
Tässä ruusuista on tehty suolaisia ja makua on paljon
enemmän kuin pelkässä hitiksi nousseissa omenaruusuissa.
Porosalami on mainio maun antaja voitaikinaruusuille, mutta
toki myös muut salamit sopivat. Esimerkiksi pepperoni-salami antaa hyvin makua
miedolle voitaikinaleivonnaiselle.
Suolaiset ruusut ovat kätevää tarjottavaa kahvipöytään tai
illanistujaisiin, vaikkapa pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään tai
uudenvuodenjuhliin.
10 kpl
Täyte:
5 tuoretta luumua
150 g porosalamia tai
pepperoni-salamia (siivujen halkaisija n. 3-4 cm)
100 g piparjuuri-, chili- tai
pippurituorejuustoa
100 g mustaleimaemmental-juustoraastetta
Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa luumut kahtia puoliksi ja
leikkaa sen jälkeen jokainen puolikas 1-2 mm hyvin ohuiksi siivuiksi
(puoliympyröiksi). Puolita salamit eli näin luumu- ja salamiviipaleet ovat
suunnilleen saman kokoisia puoliympyröitä.
Kauli jokainen taikinalevy puolet pidemmäksi, mutta ei
yhtään leveämmäksi kuin alkuperäinen levy (10 cm). Levitä pitkille levyille
tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Leikkaa pitkät levyt pituussuunnassa kahtia eli näin jää 10 kpl 5 cm leveää x
35 cm pitkää suikaletta.
Laita jokaisen pitkän taikinasuikaleen reunaan (n. 2
cm reunasta sisäänpäin) limittäin vuorotellen luumu- ja salamisuikaleita niin,
että seuraava tulee aina edellisen päälle puolesta välistä. Suikaleen
suorareuna jää aina keskelle päin ja pyöreät reunat jäävät hieman pitkän
taikinareunan ulkopuolelle. Käännä suikaleeton reuna taikinaa suikaleiden
päälle niin, että väliin jäävät puoliksi luumu- ja salamisuikaleet. Kierrä
pitkä täytetty taikina tiukalle rullalle. Laita rulla silikoniseen tai
alumiiniseen muffinivuokaan (halkaisija 7-8 cm). Tee kaikki 10 rullaa samoin.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min
tai kunnes kukat ovat kauniin värisiä.
VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla punasipulia, tällöin
ohuet sipulisuikaleet tulee pehmentää mikroaaltouunissa (1-2 min).
Resepti: Arja Elina Laine
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti