5 dl raparperipaloja
5 l mustaherukan tuoreita nuorehkoja lehtiä
1 l viinisuolaheinää
8 l vettä
n 3 dl sokeria
pieni nokare tuorehiivaa
1 sitruunan mehu
Kuori raparperit |
Keitä raparperit |
Puhdista mustaherukanlehdet ja viinisuolaheinät. Kirpeän raikasta viinisuolaheinää on helppo kasvattaa pihassa, itselläni se on lähtenyt leviämään kukkapenkin reunaan yhdestä kaupan viinisuolaheinä-ruukkuyrtistä, jonka juurakon istutin kukkapenkkiin. Se on siementänyt ja levinnyt nyt kukkapenkissä vuodesta toiseen.
Viinisuolaheinä |
Lisää ne kattilaan ja sekoita nin, että kaikki ovat kiehuvan veden alla ja kuumentuvat. Ota sen jälkeen kattila heti pois liedeltä. Lisää 3 litraa kylmää vettä.
Mustaherukanlehtiä, viinisuolaheinää ja raparperia |
Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, herneenkokoinen pala riittää, pieneen tilkkaan vettä ja kaada se kattilaan juomaseoksen pinnalle. Peitä juoma kannella ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi juomasta pois lehdet ja raparperipalat. Lisää joukkoon sitruunamehu. Pullota juoma puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä. Juoma on valmista, käynyttä n. 1-2 vrk kuluttua riippuen lämmöistä.
Mustaherukanlehtiä, viinisuolaheinää ja raparperia |
Juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.
Raikas juoma luonnon antimista |
Resepti:
Arja Elina Laine,Makujen Päiväkirja
Tykkää ja katso lisää ruokajuttujani https://www.facebook.com/makujenpaivakirja/
Raikas rosa kesäjuoma |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti