Kuusenkerkkä-ketunleipätsatsiki -alkukesän paras kastike grillatulle tai savustetulle kalalle
Luonnonyrtti Tsatsiki |
Kuusenkerkät |

Ketunleivän eli käenkaalin meistä moni on oppinut tunnistamaan jo lapsena, siksipä niitä on turvallista kerätä. Juuri nyt ketunleivät kukkivat kauniisti hennoin valkoisin kukin. Ketunleivän lehdistä ja kukista saa niin salaatteihin kuin leivonnaisiin ja jälkiruokiin hurmaavat C-vitamiinipitoiset syötävät koristeet. Ketunleivän vihreät lehdet ovat poimittavissa varhaisesta kesästä myöhäiseen syksyyn asti.

Ketunleivät |

Tällä kertaa kokeilin kuusenkerkkiä tsatsikiin ketunleipien kanssa, kylläpä nämä maut toimivat todella mainiosti yhdessä.

Kuusenkerkkiä ja ketunleipiä |

Ketunleivän sitruunainen maku antaa potkua tälle uudelle tsatsikireseptilleni. Mikäli myöhemmin kesällä ei ole enää kusenkerkkiä, käytä ohjeeseen 2 dl ketunleipiä.
Kuusenkerkkien "akanat" nousevat helpolla muovikipon reunoihin, koska "akanat" ovat niin kevyitä, ravistele vain kippoa ja puhdistus sujuu kuin itsestään.

Lisää Muovikipon reuniin roskat nousevat itsestään |

Kuusekerkkä-ketunleipätsatsiki
3 dl kreikkalaista jogurttia
150 g ranskankermaa
1 kurkku
1 tl karkeaa (sitruuna)suolaa
1 dl kuusenkerkkiä
1 dl ketunleipiä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunapippuria
Lusikoi jogurtti ja ranskankerma reilun kokoisessa kahvinsuodattimessa olevaan suodatinpussiin. Valuta heraa pois tunnin verran.
Valuta jogurtti kahvisuppilossa |


Ketunleipiä |
Kuusenkerkkiä |


Nestettä irtoaa kurkusta hyvin |

Sekoita tsatsikin aineet |

Luonnonyrtti Tsatsiki |

Resepti:
Arja Elina Laine, Makujen Päiväkirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti