22.5.2017 Pihlajansilmut ja -kukat, mihin olet käyttänyt?
Kaurajogurttia, pihlajansilmuja ja kukka-aihioita |
Pihlajansilmut pysyvät pieninä vain muutamia päiviä, juuri nyt
viikolla 21 tänä keväänä on se hetki Etelä-Suomessa. Myös pihlajan tulevien
kukkien nuput ovat nyt vielä vihreitä, pieniä ja kiinni. Sekä silmut että
kukka-aihiot ovat herkullisen pehmeitä syötäväksi ja maistuvat mantelilta,
karvasmantelilta tai pähkinältä hieman pihlajalajikkeesta ja kasvupaikasta
riippuen.
Pihlajan vihreitä kukka-aihioita ja pihlajansilmuja |
Pihlajansilmu |
Pieniä pihlajansilmuja voi hyvin lisätä viilin, jogurtin, rahkan tai
jäätelön päälle.
Vihreillä pihlajansilmuilla ja kukinnonaluilla saat pähkinäallergisillekin
sopivan pähkinänmakuisen herkun.
Pihlajan pieniä, vihreitä kukinnonalkuja voi paahtaa, niitä
voi lisätä salaatteihin tai niistä voi keittää itse siirappia sokeriliemessä.
Vaihteeksi voit kokeilla valmistaa pihlajansilmuista ja
kuusenkerkistä silmumysliä.
Pihlajankukka-aihio |
Mihin sinä olet käyttänyt pihlajansilmuja tai pihlajankukintojen aihioita?
Itse tein tällä kertaa hyvin moneen erikoisruokavalioon sopivan välipalan
täysin kasvisperäisestä Yosan kreikkalaistyylisestä jogurtista,
pihlajansilmuista ja pihlajankukinnoista, lisäsin hivenen sokeria päälle.
Yksinkertaista ja hyvää sekä vegaanista ja kotimaista. Halutessaan mukaan voi
lisätä vielä marjoja joukkoon.
Yosa Greek style - kaurajogurttia, pihlajansilmuja ja kukka-aihioita |
Nauti luonnonantimista juuri niiden oikealla hetkellä!
turkkilaista kaurajogurttia ja pihlajan silmuja ja kukka-aihioita
Resepti: Arja Elina Laine, Makujen Päiväkirja
Käy tykkäämässä ja seuraa tulevien uusien reseptien ja
juttujen ilmetymistä Facebookin ilmoitusten kautta www.facebook.com/makujenpaivakirja/
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti