maanantai 4. syyskuuta 2017

22.5.2017 Pihlajansilmut ja -kukat, mihin olet käyttänyt?

22.5.2017 Pihlajansilmut ja -kukat, mihin olet käyttänyt?


Kaurajogurttia, pihlajansilmuja ja kukka-aihioitaPihlajansilmut pysyvät pieninä vain muutamia päiviä, juuri nyt viikolla 21 tänä keväänä on se hetki Etelä-Suomessa. Myös pihlajan tulevien kukkien nuput ovat nyt vielä vihreitä, pieniä ja kiinni. Sekä silmut että kukka-aihiot ovat herkullisen pehmeitä syötäväksi ja maistuvat mantelilta, karvasmantelilta tai pähkinältä hieman pihlajalajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen. 
Pihlajan vihreitä kukka-aihioita ja pihlajansilmuja

Muista kerätä luonnonyrtit puhtaalta paikalta ja muista jokamiehenoikeudet, jos keräät yrttejä ja silmuja yleisiltä paikoilta.

Pihlajansilmu

Pieniä pihlajansilmuja voi hyvin lisätä viilin, jogurtin, rahkan tai jäätelön päälle.
Vihreillä pihlajansilmuilla ja kukinnonaluilla saat pähkinäallergisillekin sopivan pähkinänmakuisen herkun.


Pihlajan pieniä, vihreitä kukinnonalkuja voi paahtaa, niitä voi lisätä salaatteihin tai niistä voi keittää itse siirappia sokeriliemessä. Vaihteeksi voit kokeilla valmistaa pihlajansilmuista ja kuusenkerkistä silmumysliä.
Pihlajankukka-aihio

Mihin sinä olet käyttänyt pihlajansilmuja tai pihlajankukintojen aihioita?


Itse tein tällä kertaa hyvin moneen erikoisruokavalioon sopivan välipalan täysin kasvisperäisestä Yosan kreikkalaistyylisestä jogurtista, pihlajansilmuista ja pihlajankukinnoista, lisäsin hivenen sokeria päälle. Yksinkertaista ja hyvää sekä vegaanista ja kotimaista. Halutessaan mukaan voi lisätä vielä marjoja joukkoon.

Yosa Greek style - kaurajogurttia, pihlajansilmuja ja kukka-aihioita
Nauti luonnonantimista juuri niiden oikealla hetkellä!

turkkilaista kaurajogurttia ja pihlajan silmuja ja kukka-aihioita

Resepti: Arja Elina Laine, Makujen Päiväkirja
Käy tykkäämässä ja seuraa tulevien uusien reseptien ja juttujen ilmetymistä Facebookin ilmoitusten kautta  www.facebook.com/makujenpaivakirja/


Ei kommentteja: