sunnuntai 3. syyskuuta 2017

27.4. Kuohuviiniposset - unelmaiset tarjottavat vapuksi & kevään juhliin

27.4. Kuohuviiniposset
-         unelmaiset tarjottavat vapuksi & kevään juhliin
Kuohuviiniposset -blogiresepti
Kevään tullen olen kehitellyt tarjolle uutta helposti valmistuvaa, mutta sitäkin näyttävämpää herkkua. Kevätjuhlien innoittamana olen kokeillut valmistaa posset-jälkiruokia: makoisia ja näyttäviä herkkuja, joiden valmistukseen tarvitaan vain 3 eri raaka-ainetta.
Kuohuviiniposset -raaka-aineet

Sitruuna- tai lime- tai appelsiiniposset ovat tällä hetkellä suosittuja verkkoresepteissä, mutta alkuperäisiä eli englantilaisia viinipohjaisia posseja en löytänyt suomen kielellä tehdyn. Niinpä kokeilin valmistaa posset ensin valkoviiniin ja nyt uudelleen kuohuviiniin. Molemmat toimivat vallan mainiosti.
Kuoharia posseen
Kuoharia Posseen
Kuoharia posseen
Kuohuviiniposse syntyy 3 raaka-aineesta: kermasta, sokerista ja kuohuviinistä /valkoviinistä, joka siis myös sopii hyvin posseen. Sitruksinen, raikas viini on paras.
possen kuumennus

Alkoholitonta kuohu- tai valkoviiniä voi käyttää mainiosti, mikäli et halua annoksiin alkoholia. Mikään ei estä kokeilemasta sitruspohjaisia raikkaita vähäsokerisia mehuja, uskon niidenkin toimivan vallan hyvin posseissa.
kaada viini nauhana kermaseokseen

Kuohuviiniposset
4 annosta
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl kuohuviiniä
Lisäksimansikoita, valkosuklaata, pieniä koivun- tai pihlajanlehtiensilmuja tai sitruunamelissanlehtiä ranskankermaa

Valmista näin:
Mittaa paksupohjaiseen tai pinnoitettuun (teflon) kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen vispilällä seosta. Jatka kuumennusta miedolla lämmöllä sekoittaen 6–7 minuuttia niin, että kerman pinta poreilee hieman koko ajan.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuohuviini nauhan seokseen koko ajan sekoittaen vispilällä.
Kaada seos heti kuumana tarjoilulaseihin. Peitä lasit kelmulla ja nosta posset varovaisesti viileään jäähtymään ja hyytymään ainakin 4 tunnuksi. Koeta pitää seos suorassa asennossa niin, että lasien reunat pysyvät siistin näköisinä.
kaada kermaseos  laseihin jäähtymään

Kuohuviiniposset hyytymään

Valmiin kuohuviinipossen rakenne on unelmaisen pehmeä, se sulaa suussa itsestään – tarvitsee vain nauttia!
possen pehmeä hienostunut rakenne
possen pehmeä hienostunut rakenne

Resepti: Arja Elina Laine, Makujen Päiväkirja
Kuohuviiniposset neljälle
Käy tykkäämässä ja seuraa tulevien uusien reseptien ja juttujen ilmetymistä Facebookin ilmoitusten kautta  www.facebook.com/makujenpaivakirja/


Herkullisia hetkiä kevääseen!

Ei kommentteja: