27.4. Kuohuviiniposset
-
unelmaiset tarjottavat
vapuksi & kevään juhliinKuohuviiniposset -blogiresepti |
Kuohuviiniposset -raaka-aineet |
Sitruuna- tai lime- tai appelsiiniposset ovat tällä hetkellä suosittuja verkkoresepteissä, mutta alkuperäisiä eli englantilaisia viinipohjaisia posseja en löytänyt suomen kielellä tehdyn. Niinpä kokeilin valmistaa posset ensin valkoviiniin ja nyt uudelleen kuohuviiniin. Molemmat toimivat vallan mainiosti.
Kuoharia Posseen |
Alkoholitonta kuohu- tai valkoviiniä voi käyttää mainiosti, mikäli et halua annoksiin alkoholia. Mikään ei estä kokeilemasta sitruspohjaisia raikkaita vähäsokerisia mehuja, uskon niidenkin toimivan vallan hyvin posseissa.
kaada viini nauhana kermaseokseen |
Kuohuviiniposset
4 annosta
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl kuohuviiniä
Lisäksi: mansikoita, valkosuklaata, pieniä koivun- tai pihlajanlehtiensilmuja tai sitruunamelissanlehtiä ranskankermaa
Valmista näin:
Mittaa paksupohjaiseen tai pinnoitettuun (teflon) kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen vispilällä seosta. Jatka kuumennusta miedolla lämmöllä sekoittaen 6–7 minuuttia niin, että kerman pinta poreilee hieman koko ajan.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuohuviini nauhan seokseen koko ajan sekoittaen vispilällä.
Kaada seos heti kuumana tarjoilulaseihin. Peitä lasit kelmulla ja nosta posset varovaisesti viileään jäähtymään ja hyytymään ainakin 4 tunnuksi. Koeta pitää seos suorassa asennossa niin, että lasien reunat pysyvät siistin näköisinä.
kaada kermaseos laseihin jäähtymään |
Kuohuviiniposset hyytymään |
Valmiin kuohuviinipossen rakenne on unelmaisen pehmeä, se sulaa suussa itsestään – tarvitsee vain nauttia!
Resepti: Arja Elina Laine, Makujen Päiväkirja
Käy tykkäämässä ja seuraa tulevien uusien reseptien ja juttujen ilmetymistä Facebookin ilmoitusten kautta www.facebook.com/makujenpaivakirja/
Kuohuviiniposset neljälle |
Herkullisia hetkiä kevääseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti